pühapäev, 8. august 2010

Mis teoksil?

Meedial on laste elus suur roll ning selle mõistmise oskus vajab õpetamist ja suunamist. Enne lugema ja kirjutama õppimist on lastel juba selge hiire kasutamine ning internetis mängimiseks teada ka vajalikud klahvikombinatsioonid klaviatuuril.
Mõistmatut informatsiooni on nende jaoks palju ning lastevanemate toel algab meediakirjaoskuse õpetamine ja välja kujundamine juba lasteaias.

Seetõttu otsustas Laagri lasteaia V rühma õpetaja Merle Urblepp teha meiega ise multifilmi.
Multifilmi tegemise eesmärk on meie meediapädevust läbi multifilmi loomise suurendada. Selles projektis aitab Merlet ka Kairit Koppel (rühmaõpetaja abi). Kõik tegevused ja ülesanded, mida ühe multifilmi tegemiseks vaja on teeme me ise ning õpetajad loomulikult aitavad ja juhendavad meid.

Samal ajal kirjutab sellest projektist oma magistritöö Elyna Nevski (Tallinna Ülikooli multimeediumi ja õpisüsteemide tudeng), keda juhendavad Kristi Vinter ja Kaido Kikkas.

Õpetajate eesmärk on arendada meis meediakirjaoskust ning läbi selle projekti saada andmekandjale lasteaia loomise legend vahva multika näol.
Magistritöö eesmärgiks on protsessi kaardistamine ning kokku panna juhend, mis abistaks teisi rühmaõpetajaid multifilmi tegemisel oma rühma lastega. Ning protsessi käigus läbi õpetajate
eneseanalüüsi leida paremaid lahendusi ja meetodeid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar